Μεριμνούμε για την ασφαλή μεταφορά σας

Ιστορία των ταξί της Πάτρας & του Ραδιοταξί μας

1920

Τα πρώτα ταξί

Ήταν η δεύτερη δεκαετία του 1900, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα μηχανοκίνητα ταξί στην Πάτρα. Τα ταξί αυτά εξυπηρετούσαν τους μεγαλοαστούς της πόλης, μεταφέροντας τις κυρίες με τα μακριά φορέματα της εποχής εκείνης -σαν ένα είδος ραντεβού. Φθάνοντας στον προορισμό για επιβίβαση, χρησιμοποιούσαν το κλάξον για να τους ακούσουν! Τον αριθμό των πρώτων ταξί δεν τον γνωρίζουμε.

1930

Οι λιμουζίνες

Τη δεκαετία του 1930 έκαναν την εμφάνισή τους οι μεγάλες λιμουζίνες -35 περίπου σε αριθμό- με τα μεγάλα φανάρια και τις ρόδες με τις ακτίνες. Είχαν για πιάτσα την πλατεία Τριών Συμμάχων, την πλατεία Γεωργίου και τα Υψηλά Αλώνια.

1960

Η αύξηση των ταξί

Μετά τον πόλεμο άρχισε σταδιακά να αυξάνεται ο στόλος των ταξί. Η μεγάλη αύξηση έγινε τη δεκαετία του 1960 και του 1970, μέχρι το 1989. Σήμερα η πόλη της Πάτρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σωματείου μας, αριθμεί 700 περίπου ταξί.

1980

Τα πρώτα ραδιοταξί

Στις αρχές του 1980 ιδρύθηκαν τα πρώτα ραδιοταξί, με της Πάτρας να είναι το δεύτερο ανά την επικράτεια που ιδρύθηκε. Είχε το όνομα Ερμής και διέθετε 27 ταξί. Σταδιακά, άρχισαν και άλλοι συνάδελφοι να εντάσσονται στο ραδιοταξί, που στο τέλος της δεκαετίας αριθμούσε 255 περίπου αυτοκίνητα, ενώ το όνομά του ήταν πλέον Ραδιοταξί Πάτρας, όπως παραμένει μέχρι σήμερα (RADIOTAXI PATRAS 18300).

2007

Ο Συνεταιρισμός μας

Τον Απρίλιο του 2007 αλλάξαμε νομική μορφή και γίναμε Συνεταιρισμός. Ο τίτλος μας είναι: «Μεταφορικός Τουριστικός Συνεταιρισμός Π.Ε. Ράδιο Ταξί Πάτρας ΣΥΝ.Π.Ε.»

2020

Το Ραδιοταξί μας

Σήμερα το Ραδιοταξί της Πάτρας αριθμεί 380 ταξί με εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο και πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο. Έχει επτά άτομα προσωπικό-χειρίστριες (με προϋπηρεσία από 23 χρόνια μέχρι 1) και δουλεύει σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο. Δουλεύει με δύο συχνότητες και στην πρωινή βάρδια εκπέμπουμε με δύο χειρίστριες. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας είναι τα εξής:

Πρόεδρος: Τζουβέκας Κωνσταντίνος
Αντιπρόεδρος: Γιαννακόπουλος Βασίλειος
Γ. Γραμματέας: Κορδάς Χαράλαμπος
Ταμίας: Μανωλόπουλος Μιχαήλ
Υπ. Δικτύου: Δημητρακόπουλος Αντώνιος
Υπ. Δημ. Σχέσεων: Παπαλεξόπουλος Χρήστος
Μέλος: Στεργίου Διονύσιος
Μέλος: Βασιλόπουλος Ανδρέας
Μέλος: Κόντης Ιωάννης

ΣΗΜΕΡΑ
TOP