ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ

Την δεύτερη δεκαετία του 1900 εμφανίστηκαν τα πρώτα μηχανοκίνητα Ταξί στην Πάτρα που εξυπηρετούσαν τους μεγαλοαστούς της πόλης, μεταφέροντας τις κυρίες με τα μακριά φορέματα της εποχής εκείνης, σαν ένα είδος Ραντεβού και φθάνοντας στον προορισμό για επιβίβαση, χρησιμοποιούσαν το κλάξον για να τους ακούσουν. Τον αριθμό των πρώτων Ταξί δεν τον γνωρίζουμε.
Την δεκαετία του 1930 ήλθε η μετέπειτα γενιά των μεγάλων λιμουζίνων, 35 περίπου τον αριθμό, με τα μεγάλα φανάρια και τις ρόδες με ακτίνες.
Είχαν για πιάτσα την πλατεία Συμμάχων, Γεωργίου και Υψηλά Αλώνια. Μετά τον πόλεμο άρχισε σταδιακά να αυξάνεται ο στόλος των Ταξί και η μεγάλη αύξηση έγινε την δεκαετία του 1960, του 1970 κα μέχρι το 1989.

Σήμερα η πόλη της Πάτρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σωματείου μας, αριθμεί 700 Ταξί περίπου.
Στις αρχές του 1980 ιδρύθηκαν τα πρώτα Ράδιο Ταξί, της Πάτρας είναι το δεύτερο ανά την επικράτεια που ιδρύθηκε με το όνομα Ερμής και είκοσι επτά (27) Ταξί, σταδιακά όμως άρχισαν και άλλοι συνάδελφοι να εντάσσονται και στο τέλος της δεκαετίας είχαν φτάσει τα 255 περίπου αυτοκίνητα και το όνομα ήταν Ράδιο Ταξί Πάτρας, όπως παραμένει και μέχρι σήμερα.
Τον Απρίλιο του 2007 αλλάξαμε νομική μορφή σε Συνεταιρισμό. Ο τίτλος μας είναι «Μεταφορικός Τουριστικός Συνεταιρισμός Π. Ε. Ράδιο Ταξί Πάτρας ΣΥΝ.Π.Ε.» Σήμερα το Ράδιο Ταξί της Πάτρας αριθμεί 380 Ταξί με εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο και πενταμελή Πειθαρχικό Συμβούλιο. Έχει επτά άτομα προσωπικό - χειρίστριες, με προϋπηρεσία από 23 χρόνια μέχρι ενός χρόνου, δουλεύει σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες τον χρόνο.
Δουλεύει με δύο συχνότητες και τις πρωινή βάρδια εκπέμπουμε με δύο χειρίστριες.

RADIO TAXI PATRAS