ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

Το ΡΑΔΙΟ ΤΑΧΙ ΠΑΤΡΑΣ 18300 σας καλωσορίζει στη χώρα της φιλοξενίας και των διακοπών καθώς και στην πόλη των Πατρών, την μεγαλύτερη στην Δυτική Ελλάδα. Είμαστε πανέτοιμοι και θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε με σύγχρονα άνετα ΤΑΞΙ (μέχρι τεσσάρων ατόμων), για να γνωρίσετε με τους οδηγούς μας την πλούσια ιστορία, τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, με τις παρακάτω προτεινόμενες διαδρομές. Είμαστε βέβαιοι ότι με την αποχώρηση σας από την πόλη μας, θα έχετε υπέροχες αναμνήσεις και εντυπώσεις.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1: ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Η Αρχαία Ολύμπια είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων. Η παράδοση θεωρεί ότι οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν το 766 π.Χ. Από τα σημαντικότερα κτίρια που συναντά κανείς στην Αρχαία Ολυμπία είναι το Ρωμαϊκό πρόπυλο, το Πρυτανείο, το Φιλιππείο, το Ηραίο όπου βρέθηκε κ ο Ερμής του Πραξιτέλη, ο μεγαλύτερος ναός του Δία και το Αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας.
Η απόσταση από το λιμάνι της Πάτρας είναι 120 χλμ. και θα παραμείνουμε στην περιοχή 3 ώρες .

Συνολικός χρόνος διαδρομής: 5 ώρες .


ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2: ΛΙΜΑΝΙ, ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, ΚΑΣΤΡΟ ΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ-ΛΙΜΑΝΙ

Οι δύο Ναοί του Πολιούχου της Πάτρας Αγιος Ανδρέας, αποτελούν πανελλήνιο και πανορθόδοξο προσκύνημα. Ο νέος ναός είναι ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων και μπορούν να εκκλησιαστούν 5.500 άτομα. Το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας ήρθε στο φως το 1889 και η αναστήλωση ολοκληρώθηκε το 1956. Το αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελλάδας. Η Γέφυρα “Χαρίλαος Τρικούπης” αποτελεί ορόσημο της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Το Κάστρο του Ρίου, είναι χτισμένο το 1499.
Τέλος στην Αχαΐα Κλάους, οινοβιομηχανία από το 1861, που την έχουν επισκεφθεί μεγάλες και σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Η απόσταση από το λιμάνι της Πάτρας είναι 40 χλμ. Συνολικός χρόνος διαδρομής: 4 ώρες .


ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3: ΛΙΜΑΝΙ, ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΓΑΛΑΞΙΔΙ, ΔΕΛΦΟΙ

Ξεκινώντας από το λιμάνι και έπειτα από 10 χλμ. Θα βρεθούμε στην γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου. Το έργο της ζεύξης αποτελεί το ορόσημο της Ελλάδας του 21ου αιώνα και άλλαξε ριζικά το γεωπολιτικό και οικονομικό τοπίο της περιοχής. Είναι η μεγαλύτερη καλωδιακή γέφυρα στον κόσμο, με κυρίως κατάστρωμα 2,252 μέτρων. Στην συνέχεια θα συναντήσουμε την ιστορική πόλη της Ναυπάκτου και καθώς πλησιάζουμε στους Δελφούς , το γραφικό Γαλαξίδι το οποίο φέρει πίσω του 4000 χρόνια ιστορικής διαδρομής , η ναυτική αυτή πολιτεία,
Τέλος στους Δελφούς, στους πρόποδες του Παρνασσού βρίσκεται το πανελλήνιο Ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας.
Η απόσταση από το λιμάνι της Πάτρας είναι 120 χλμ. και θα παραμείνουμε στην περιοχή 3 ώρες.

Συνολικός χρόνος διαδρομής: 7 ώρες .